LGBTI Equal Rights Association for Western Balkans and Turkey

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Izveštaj o stavovima predsedničkih kandidata o položaju i unapređenju prava LGBTI zajednice u Srbiji

Topic - Campaigning / Gender Identity / Political Participation / Political Policy / Politics / Sexual Orientation
Country - Serbia
Resource Type - Report
Language - SERBIAN
Year - 2017

Izveštaj o stavovima predsedničkih kandidata o položaju i unapređenju prava LGBTI zajednice u Srbiji
Udruženje DA SE ZNA, koje se bavi evidentiranjem nasilja i diskriminacije nad LGBTTIQA osobama, 17. marta 2017. pokrenulo je kampanju I MI GLASAMO koja ima za cilj da se kandidati na izborima za predsednika Srbije izjasne o pitanjima vezanim za trenutni položaj LGBTI zajednice i njegovo unapređenje. Kampanjom želimo da stavimo do znanja da će LGBTI osobe pri glasanju uzeti u obzir kandidatov odnos prema ljudskim pravima LGBTI populacije. Želimo da pozovemo LGBTI osobe, kao i građane i građanke kojima je stalo do ljudskih prava, da iskoriste svoje biračko pravo i glasaju za kandidate koji se zalažu za poboljšanje položaja LGBTI zajednice, ravnopravnost i poštovanje ljudskih prava.
Kampanja se najvećim delom odvija preko društvenih mreža, a završavamo je Izveštajem o stavovima predsedničkih kandidata o LGBTI zajednici.
Kandidatima su u prvom delu kampanje putem elektronske pošte dostavljena pitanja. U nameri da se dobije što više odgovora, udruženje DA SE ZNA je takođe organizovalo i telefonsko pozivanje izbornih štabova kako bismo dobili informaciju da li kandidati nameravaju da popune upitnik.
U prilogu možete pročitati kompletan Izveštaj.